Casapuistola.fi

– juttuja omakotitalon rakentamisesta ja elämästä sen ympärillä

About us

| 0 comments

Olemme nelihenkinen perhe ja rakennutamme omakotitaloa Helsinkiin. Haaveissa on jo useamman vuoden ollut puinen ihana omakotitalo ja nyt päätimme ryhtyä haaveista tekoihin, koska myyntiin tuli juuri sopiva tontti nykyisen kotimme lähistöltä. Päätimme laittaa pystyyn tämän blogin rakentamisestamme ja dokumentoida tähän samalla taloprojektin eteneminen myöhempiä hetkiä varten.

Ennen tätä projektia emme tienneet mitään talonrakentamisesta. Rakennuskokemuksemme perustuu lähinnä siihen, että olemme joskus rakentaneet pihallemme aidan ja remonttikokemusta on tapetoinnin ja seinien maalauksen verran. Olemme kuulleet todella paljon kauhutarinoita rakentamiseen liittyen. Siinä rytäkässä menettää kuulemma omaisuutensa, mielenterveytensä ja lopulta myös avioliittonsa… No päätimme kuitenkin, ettemme usko ihan kaikkea, vaan lähdemme miekat tanassa kohti tulevia taisteluita! Autoon on päätetty hankkia peräkoukku (koska sellainen on kuulemma tosi tärkeää rakentajalle, että pystyy kuljettamaan isoja kuormia), netissä on surffattu satoja tunteja erilaisten taloblogien parissa ja sisustuslehtiä on selailtu ahkerasti. Teemabiisimme on Arttu Wiskarin ”Avaimet käteen”, se on jotenkin niin hirmu hyvä tässä tilanteessa.

Päätimme, että seuraava vuosi olkoon meille iso seikkailu, johon suhtaudutaan kasvattavana kokemuksena. Se mikä ei tapa, se vahvistaa! Päätimme myös noudattaa jonkun viisaan sanontaa, että ” älä ajattele liikaa, vaan hoida vastaan tulevat asiat!”. Sitä noudattamalla rakentamisesta selviää kuulemma helpoiten. Vastaan tulee aivan varmasti odottamattomia asioita, rahaa kuluu enemmän kuin oli alun perin ajateltu ja aikataulut eivät pidä. Jos ajattelee liikaa kaikkea mitä tuleva vuosi voi tuoda tullessaan, niin saa varmasti hermoromahduksen tai vähintään vatsahaavan. Mutta lopussa toivottavasti kiitos seisoo ja saamme itsellemme unelmiemme talon! Minkälaisiahan fiiliksiä meillä on ensi vuoden lopulla… menikö kaikki niin kuin piti? Nyt tärkeintä on pitää mielessä meidän maali ja tavoite eli se hetki kun saamme muuttaa maailman ihanimpaan itse suunniteltuun kotiin ja elää siellä onnellisena tulevat vuosikymmenet!

Tervetuloa seuraamaan taloprojektiamme!

Arttu Wiskari – Avaimet käteen video

Vastaa