Casapuistola.fi

– juttuja omakotitalon rakentamisesta ja elämästä sen ympärillä

Voikukat pois nurmikolta

Voikukat ovat kivoja, mutta eivät kuulu nurmikolle – ainakaan kaikille nurmikoille. Muutamia erilaisia tapoja on tullut kokeiltua näiden nopeasti kasvavien kukkien poistoon, mutta yksi on osoittaunut lopulta kaikista parhaimmaksi.

Voikukka kannattaa poistaa juurineen

Kasvilla on yksi pitkä juuri joka ylettää aika pitkälle ja syvälle maahan. Helpoiten koko kasvin saa pois nurmikon seasta pitkällä pistolapiolla.

Työnnä lapio voikukan vierestä kohti suoraan alaspäin kasvavaa juurta. Lapion työntämisessä tuntuu pieni napsahdus, kun voikukan juuri menee poikki.

Sen jälkeen voi nostaa koko ruohopaakkua ja voikukkaa hiukan ylöspäin, jotta sen saa kokonaisena irti nurmen seasta. Näin ei jää jäljelle mitään mistä voikukka voisi kasvaa uudestaan samaan paikkaan myöhemmin.

Tämä on aika hidas menetelmä, jos kukkia on paljon kasvanut nurmikolle. Kannattaa siis tehdä voikukkien kitkemistä säännöllisesti, jos haluaa pitää nurmikon vapaana voikukista.

Leveät ja isot voikukan lehdet peittävät helposti nurmikkoa ja voivat tappaa nurmikon isoltakin alueelta, jos koko kasvia ei poista.

Comments are closed.