Casapuistola.fi

– juttuja omakotitalon rakentamisesta ja elämästä sen ympärillä

Kahvihetki

Kahvia tulee keitettyä vapaapäivinä hieman erilailla kuin arkena. Viikonloppuisin ja lomalla on hyvin aikaa keskittyä kaikkiin arkisiin askareisiin ja oikeasti miettiä erilaisia tapoja nauttia vapaasta.

Kahvin keittäminen on yksi hyvistä kohteista tehdä siitä hiukan parempaa ja nauttia vapaa-ajan kiireettömistä hetkistä ja keskittyä huolella itse tekemiseen. Näin kun keskittyy siihen mitä on juuri nyt tekemässä, niin nauttii lopullisesta tuotoksestakin enemmän.

Kiireessä tehtyä kahvia ei vain arvosta yhtä paljon.

Erikoisemmat kahvihetket myös tuovat vaihtelua jokapäiväiseen suodatinkahviin, joka vain nopeasti valuu samalla tavalla suodatinpaperin läpi ja maistuu kuta kuinkin aina samanlaiselta.

Erikoisemmat kahvit ja niiden valmistus jäävät siis rauhallisempiin hetkiin, kun on aikaa keskittyä itse valmistukseen ja nauttia lopullinen tuotos keskittymällä jokaiseen siemaukseen ja oikeasti maistelemalla sitä kaikesssa rauhassa sohvalla ikkunasta maisemia katsoen. Pelkästään päivän valo, joka paistaa ikkunasta sisään tuo erilaista tunnelmaa kahvihetkeen.

Usein valmistustavaksi valikoituu kiireetön mutteripannu kahvin tekemiseen. Espresso-tyyppinen vahva kahvi on suomalaiseen makuun hiukan liian tummaa, joten sitä voi helposti jatkaa kuumalla vedellä cafe americanoksi, joka maistuu perinteisemmältä suomalaiselta suodatinkahvilta.

Toinen hyvä vaihtoehto on lämmittää rasvaisempaa maitoa esimerkiksi mikrossa ja vaahdottaa pienellä paristovatkaimella siitä sopiva maitovaahto cappuccinoa varten.

Isolle porukalle ei kuitenkaan yhdestä pienestä Bialettin mokapannusta riitä. Kahdelle tulee juuri sopivasti yksi kuppi kummallekin yhdestä pannullisesta.

Mökille ei tule mutteripannua vietyä vaikka se olisikin oiva pannu valmistaa kahvia esimerkiksi talvella nuotion ääressä jäätyneen järven rannalla. Termarissa voisi vesikin pysyä sopivan lämpimänä, jotta saa tehtyä amerikkalaisen kahvin luonnon ääressä.

moccamaster kahvia

Mökillä kahvia tulee valmistettua kaikista perinteisimmällä Moccamasterilla, josa on manuaalinen tippalukko. Se tuokin kahvin keittämiseen sopivasti jännitystä, että muistaako tippalukkoa tällä kertaa avata kahvinkeittämisen yhteydessä. Paras kahvinkeitin mökille riippuukin minkälainen on mökin varustelutaso ja onko käytössä induktioliesi tai sähköä ollenkaan.

Vinkkinä baristoilta onkin pitää se suljettuna ja sekoittaa muutaman kerran vettä ja puruja ennen kuin laskee ne itse kahvipannuun. Tätä voisinkin kokeilla ja vertailla tulisiko kahvista yhtä hyvää kuin testivoittaja Wilfa Svart Performance keittimellä.

Harmi kun kahvi hetkiä ei voi pitää useammin päivässä, jotta ei tule nautittua liikaa kofeiinia. Ehkä se rajallinen määrä pari kertaa päivässä tekeekin kahvihetkistä niin erikoisia.

Comments are closed.